Decadence Cafe - note: dress code. Strona: 171

Dodano: 2007-12-18 19:08

dr_Faustus napisał(a):

Widze, ze wiele sie nie wydarzylo :wink:

Ano niewiele się dzieje ostatnimi czasy. Zastanawiam się czemu? Kawa niesmaczna, czy co?

Dodano: 2007-12-18 20:28

Wainamoinen napisał(a):

Ano niewiele się dzieje ostatnimi czasy. Zastanawiam się czemu? Kawa niesmaczna, czy co?

Eee tam Wainamoinenie, marudzisz :wink: Wszystko jest przeciez ladnie, pieknie, kolorowo, a wszyscy sie kochaja, miluja i lubia no i... no i wlasnie dlatego jest pieknie i wcale nie nudno :twisted: :twisted:

Pozdrawiam

:arrow: Selenko - jak nie my, to pewnie kto inny :wink:

Dodano: 2007-12-18 20:57

Perdolisz W. Nastała po 'burzy' taka sielanka, ze pozygac sie mozna :lol: Nie, nie, nie, zart, kawa jest jak zawsze wysmienita, towazystwo przednie, co ja tu bede wazeline smarowac, mi odpowiada 8)

Dostałam dzis cygaro, zastanawiam sie, kiedy je zapalic; przy jakiej okazji :lol: :wink:

:arrow: Dottore, a jak :wink:

Dodano: 2007-12-18 21:14

Wainamoinen napisał(a):
Właśnie wróciłem z firmowej Wigilii. Anula, miałaś rację :). Facetów pod krawatem na palcach obu rąk można było policzyć, więc z Harlem na pewno wybijaliśmy się z tłumu :D.

No prosze- jak kultura to kultura o taką gębą :D

Faustowski włóczykij napisał(a):
A Ty Aniu jak bedziesz mi tak jezdzila po piracku to ja Ci kiedys osobiscie prawko schowam Wink

Schowasz ? Toż to ja wszystko, przeszukam i znajde :*

Pozdrawiam całą dekadencka śmietankę :*

Dodano: 2007-12-18 22:05

HANAHHH napisał(a):

Toż to ja wszystko, przeszukam i znajde :*

Obiecujesz Anula? :lol:

Dodano: 2007-12-19 07:02

Witam:)

:arrow: Hanahhh
a jak Doktorek schowa Ci prawko w swoje gatki...glębooooko? :lol:

Piję kawusię, Kto się przyłączy?

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Dodano: 2007-12-19 08:11

Semjan napisał(a):
Witam:)

Piję kawusię, Kto się przyłączy?

Witam :* i się przyłączam na taka szybka kawusie i znikam :D

:arrow: Fauscie -PROMISSSSSSS

Dodano: 2007-12-19 08:35

Ja się przyłączam :)jeszcze 3 dni i plan 3-tygodniowy wykonany :)

.

Dodano: 2007-12-19 09:58

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenhaga

&ltrzeciąga się...coś w rodzaju kota na telewizorze> Bri :D
Semjan:*, HAniu:*, Harl:*

:arrow: Semjan a czy ja mogłabym zamiast kawusi, dziś w drodze wyjątkowego wyjątku, fofrosić o herbatkę z cytrynką i miodkiem (i ewentualnie jakimś dodatkowym rozgrzewaczem 8) )? Coś mnie tak gardziołko pobolewa :?

Ach Haniu dziś spojrzałam przez okno i ujrzałam widok, który Tobie towarzyszy już od (przynajmniej weekendu) jakiegoś czasu :D Spadł śnieg :D
Fakt, nie ma jeszcze półmetrowych zasp, ale iglaczki za oknem wyglądają jakby je ktoś pierzynką z puchu otulił :)

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Dodano: 2007-12-19 10:32

:arrow: Nomay:) :*
Oczywiście, że możesz herbatuni z cytrynką i miodziem, sam cytrynkę wycisnę :wink: mrauk :)

:arrow: Hanahhh :*
:arrow: Harl <graba Stary>

Dodano: 2007-12-19 11:00

Nomay:* Hanahhh:* Harl:* Semjan:* Dottore:* kolejnośc buziaków przypadkowa :wink:
właśnie wstałam przed chwilą z bólem głowy niestety i uczuciem głupiego Deja Vu...
Przyszłam na poranną dawkę kofeiny i nikotyny, ktoś reflektuje?

Dodano: 2007-12-19 11:06

Kurcak - z Toba na fajke zawsze :)) miałem własnie telekonferencje i czuje się o 50 minut głupszy :lol:

.

Dodano: 2007-12-19 11:16

Hej S. :*
Ja dziękuję za kawkę, właśnie skończyłem drugą, gardełko pobolewa, katar męczy więc za fajankę też podziękuję.

Jak Wam się podoba temat: Osobistości DP roku 2007 :lol: ? rozdanie Nagrody Grammy za 2007 to chyba to nie będzie :D raczej Quiz rodem ze szmatławca :lol: (bez obrazy dla nominowanych haha i zalożyciela tematu :twisted: )

Dodano: 2007-12-19 11:38

nomay (Bicz)
nomay

Taaak...zajrzałam sobie do tego tematu i cóż...
Temat podobny do wielu innych rankingów, którymi różne media zasypują nas tuż przed końcem roku lub zaraz po rozpoczęciu nowego :roll: najlepszy sportowiec, najgłupszy polityk, najbardziej tleniona blondynka itd. Temat się wpasowuje w tę konwencję:roll:
Pewnie twórca miał dobre chęci, w końcu na portalu siedzą też wartościowi ludzie, których można byłoby jakoś premiować za wkład na rzecz merytorycznego rozwoju strony i podnoszenia poziomu wypowiedzi na forum, ale z tego co widziałam zamysł minął się z rozumowaniem niektórych wypowiadających się użytkowników.
Po pierwsze każdy ranking zakłada głosowanie (wyznaczanie kandydatury) na JEDNEGO kandydata w danej kategorii, a nie setki : jeden wyborca-jedna kategoria-jeden kandydat.
Po drugie...co to znaczy "najśmieszniejszy" - najbardziej poprawiający reszcie userów humor (bo chyba tak było w zamyśle) czy najgłupszy, ośmieszający się swoją "elokwencją". Kategorie mogłyby być nieco bardziej sprecyzowane (jak na mój gust oczywiście).
Wreszcie widzę (po wypowiedziach w omawianym temacie), że "najpopularniejszy" = "najlepszy nabijacz postów"...
Hehehehe ludziska (większość, bo nie wszyscy) zrobiły sobie z tego tematu kolejną możliwość do wzajemnego uwielbienia się w ramach tak znienawidzonych przez nich kółek wz ador...
Biedny TH..a miało być tak pięknie.

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Dodano: 2007-12-19 11:39

Salute moi kochani

Dzis widze rekord pobilem - pierwszy jestem od konca (tak pozno to jeszcze mnie tutaj nie bylo) :lol: W tle leci Absinth with Faust, ktory siostra Chinka mi przeslala z zagranicznych wojazy :lol: i jest przyjemnie...

:arrow: Anula - skoro promisss to trzymam za slowo :wink:
:arrow: Harl - ja mysle, ze jeszcze 3 dni i plan wykonany, ale nie 3-tygodniowy, a roczny :wink:
:arrow: Nomay - jesli chodzi o pogodowe sprawy - to sniegu, na Pomeranii, Warmii i Mazurach - BRAK, ciekawe jak tam sytuacja w dolnośląskim się przedstawia
:arrow: Selenko - wiesz dla facetow najlepsze na bol glowy sa oklady z mlodych piersi :wink: a dla kobiet oklady z.... puzzla (You know what I mean) :wink:
:arrow: Bracie Semajnie - Mam nadzieje, ze czujesz sie lepiej nieco. Co do pewnego tematu, to mi sie podobal wczoraj, kiedy zabawialem sie w nim z niejakim Kiszonym Donem :twisted: W momencie kiedy wszystko poszlo w proznie juz mi sie temat tak bardzo nie podoba :twisted:

Dodano: 2007-12-19 12:15

Jako, ze koniec roku przynosi podsumowania, to na naszym DC proponuje też zrobic podsumowanie:

1. Kawa Roku:
2. Kawiarnia roku:

.

Dodano: 2007-12-19 12:31

Harlequin napisał(a):
Jako, ze koniec roku przynosi podsumowania, to na naszym DC proponuje też zrobic podsumowanie:

1. Kawa Roku:
2. Kawiarnia roku:

ja bym dodał jeszcze:

3. Kawosz roku:
4. Kogo piło bardziej w kroku:

:lol:

Dodano: 2007-12-19 13:23

nomay (Bicz)
nomay

Hej Selene ;* Dottore:*

Co do podsumowania roku 2007, który żeśmy sobie umilali popijając kawkę (i nie tylko 8) ), to...

1. - irish coffee w stylu :

2. kawiarnia roku - no przeca wiadomo która 8)
3. kawosz roku - i tu wybór się komplikuje, bo w kawiarni prawie sami kawoholicy i do tytułu kawosza roku pretenduje kilka osób...ale ja bym postawiła na Semjana, w końcu z popędu, uwielbienia raczej do kawy otworzył kawiarenkę i zgromadził innych amatorów małej czarnej 8)
4. kogo piło bardziej kroku...hmmm...nie mnie

Dodano: 2007-12-19 13:37

Witam wszystkich :). Paniom :*, Panom <rękościsk>. Wybaczcie spóźnienie, mam nadzieję że trochę kawy się dla mnie uchowało :wink:.

W końcu nastał dla mnie czas odprężenia. Za 2 dni będę już w ciepłym domku, z domowymi potrawami. Mam tylko małego zgryza - nie mam tam neta, więc do naszej kawiarenki nie będę mógł wpadać .

Ale nie ma się co martwić na zapas. Smacznej kawusi życzę wszystkim :)

Dodano: 2007-12-19 13:52

nomay (Bicz)
nomay

Witamy W-aćpana :)
W tej kawiarence, dla spragnionego wędrowcy, kawa zawsze się znajdzie, a jak się dobrze poszuka to i może coś na zagryzkę...jakiś pączek albo inne cóś

A propos słodkości...czy któraś z Pań (a może jakiś Pan 8) ) planuje na święta pobawić się w jakieś wypieki domowe?
Chętnie bym coś skręciła, tylko nie bardzo mam pomysł - u mnie w domu brak babcinych przepisów i osób, które by pałały miłością do kuchni, więc posiłkować się muszę recepturami zapożyczonymi :roll:
Wiem, wiem...są strony z przepisami, ale mi chodzi o coś sprawdzonego.

Dodano: 2007-12-19 14:09

nomay napisał(a):
Chętnie bym coś skręciła

No, ja skręcam codziennie. Paczkę papierosów :D

A tak na serio, to mogę Ci podrzucić przepis na budyniowca. Jeżeli nauczysz się go dobrze piec, spodziewaj się moich bardzo częstych odwiedzin w Twoich progach :wink:

Dodano: 2007-12-19 14:16

Hej Mr.W. <graba>. Budyniowiec? bosh :lol:

Nomay:*:*
Dzieki za nominację :D czuję się zobowiązany :oops: Normalnie stan orgastyczny :lol: A tak poważnie...Ty wiesz... :wink:

Dajcie kawy!!! please. Mrauk.

Dodano: 2007-12-19 14:25

nomay (Bicz)
nomay

Semjan napisał(a):

Nomay:*:*
Dzieki za nominację :D czuję się zobowiązany :oops: Normalnie stan orgastyczny :lol: A tak poważnie...Ty wiesz... :wink:

No wiem <wstydzioch co mruga>

Semjan napisał(a):
Dajcie kawy!!! please. Mrauk.

Puhliiiz :

Średnia czarna ze środkiem dezynfekującym 8) To na te wirusy 8)

:arrow: Wain...budyniowiec...hmmm, no to dajesz gościu dajesz...rzuć przepisem. Czy to coś w rodzaju "sernika na zimno"?

Dodano: 2007-12-19 14:30

Hmm... No to podsyłam Ci linka:

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=244

Tyle że u mnie w domu siostra robi bez jabłek, z budyniem waniliowym, na wierzch daje herbatniki i polewa masą czekoladową. Proste i smakowite. Zażeram się tym do upadłego

Dodano: 2007-12-19 14:41

Padam na twarz nie chce kawy tylko do łóżeczka <idzie na zaplecze oby wyrko było wolne....>

Obudzic mnie za godzine prosze<ostatnim tchnieniem krzyczy, przykrywa się kołderka i wtula w podusi łono > aaaaaaaa i zaplecze zamknięte boooo ja śpię nooo papapapa

Ps Nomey kochana mam świetny przepis na ciacho, jak wstane to Ci podam jest sprawdzony i pyszny...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło